Lees voor Menu

Uitleg over de inhoud van de rapportages

Hoe kan ik de figuren lezen?

Hoe doet mijn school het? Boven of beneden verwachting? Onder of boven het landelijk gemiddelde? De NCO-rapportages geven met behulp van figuren antwoord op deze vragen. Hier vind je uitleg van de verschillende soorten figuren.

Lees meer
Wat betekenen de begrippen?

De NCO-rapportages bevatten begrippen die je misschien niet kent. Daarom lichten we toe wat veelgebruikte begrippen inhouden.

Lees meer
Vragen over gebruikte gegevens en privacy

Alle besturen van scholen voor (speciaal) basisonderwijs en voortgezet onderwijs kunnen reguliere NCO-rapportages downloaden. Besturen en scholen hoeven daarvoor geen gegevens te leveren. Daarnaast maakt NCO voor aangemelde scholen leergroei-rapportages. Waar haalt NCO de gegevens voor de rapportages vandaan? Gebeurt dat wel veilig? Welke maatregelen neemt NCO om de privacy van leerlingen in de rapportages te borgen? Deze vragen beantwoorden we hier.

Lees meer

Kom je er niet uit?

De medewerkers van het NCO-informatiepunt helpen je graag verder! Graag bij je vraag het referentienummer van de rapportage vermelden.

Bellen
030 – 232 42 29 (bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 uur en 16:30 uur)

Over NCO
Het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs (NCO) is een periodiek langlopend onderzoek onder scholen. NCO is onderdeel van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Close